SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazi Üniversitesi Rektörü Yıldız, açılış konuşmasını yapay zekaya hazırlattı

"Üretken Yapay Zeka Uygulamaları Ulusal Konferansı"nın açılışı, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız'ın yapay zeka teknolojileri kullanılarak hazırlanan konuşmasıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gazi Üniversitesi Rektörü Yıldız, açılış konuşmasını yapay zekaya hazırlattı

Gazi Üniversitesi Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (Gazi Al Center) tarafından 12 Aralık 2023 tarihinde Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu'nda “Üretken Yapay Zeka Uygulamaları Ulusal Konferansı” düzenlendi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Gazi Al Center Direktörü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, özel/kamu sektör temsilcileri, uzmanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

REKTÖRÜN YAPAY ZEKA İLE HAZIRLANAN KONUŞMASI İZLETİLDİ

Konferansın açılışında konuşan Rektör Yıldız, katılımcıları selamlamasının ardından "Konuşmama üretken yapay zeka ile devam edeceğim." diyerek sözü yapay zekaya bıraktı.

Daha sonra Yıldız'ın yapay zeka görüntü ve ses işleme teknolojilerinin kullanılarak hazırlanan konuşması, konferans salonunda perdeden izletildi.

Bu konuşmasında Yıldız, yapay zekanın çağın en heyecan verici ve hızla gelişen alanlarından biri olarak karşılarında durduğunu, teknolojinin sadece birkaç yıl içinde yaşam tarzını, iş dünyasını ve eğitimi kökten değiştirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Yıldız konuşmasında; "Günümüzde, yapay zeka sadece teknoloji dünyasının sınırlarını zorlamakla kalmıyor, aynı zamanda iş dünyasını dönüştürüyor ve eğitimde yeni olanaklar sunuyor. Bu teknoloji, sağlık hizmetlerinden ulaşıma, finanstan güvenliğe kadar birçok alanda devrim yaratabilecek potansiyele sahip. Ancak, bu büyük potansiyel ile birlikte sorumlulukları ve etik meseleleri de beraberinde getiriyor. Yapay zeka uygulamaları şeffaflık, güvenlik ve veri gizliliği gibi konularda titizlikle ele alınmalıdır. Bu teknolojinin insanlığa katkı sağlaması için toplumların bu gelişmelere etik ve sorumlu bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE YAPAY ZEKANIN GELİŞTİRİLMESİNDE ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP OLMAYI HEDEFLİYOR"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Yozgatlıgil ise Türkiye'nin yapay zeka alanında gelişimini sağlamak ve bu alanda bir lider olmak için gençlerin doğru şekilde yönlendirilmesi ve ilham alması gerektiğini söyledi.

Yapay zekanın geliştirilmesi konusunda kâr odaklı şirketlerin dominasyonun da dengelenmesini hedeflediğini vurgulayan Yozgatlıgil, şu şekilde konuştu

"Bu strateji hem ulusal hem küresel düzeyde önemli bir adım olarak görülebilir. ABD ve Çin gibi ülkelerin bu alanda hızlı ilerlemeleri bir nevi yeni bir hegemonya yarışını andırıyor. Türkiye bu durumda yapay zekanın geliştirilmesi ve uygulamasında önemli bir role sahip olmayı hedefliyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.