SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 Liderler Zirvesi başladı: Dondurulmuş Rus varlıklarından ne kadar kâr elde edildi?

İtalya'nın ev sahipliğinde 13-15 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan G7 Liderler Zirvesi'nde dondurulmuş Rus varlıklardan elde edilen kârın Ukrayna'ya transferi konuşulacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 Liderler Zirvesi başladı: Dondurulmuş Rus varlıklarından ne kadar kâr elde edildi?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya, Kanada,  Fransa, İtalya, Almanya ve Birleşik Krallık'tan oluşan G7 Liderler Zirvesi bugün İtalya'nın ev sahipliğinde Apulia bölgesinde başladı. İki gün boyunca sürecek olan zirvenin başlıca konuları arasında; Rus saldırıları altındaki Ukrayna, Gazze için ateşkes görüşmeleri, küresel ve bölgesel pek çok konu ele alınacak. Ayrıca liderlerin bir araya geleceği zirvede dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kâr ile desteklenen kredi görüşülecek.

BU YILIN SONUNA KADAR UKRAYNA'YA 50 MİLYAR DOLAR TRANSFER EDİLECEK

Söz konusu kredinin Ukrayna'da Rus saldırılarına karşı kullanılmasını görüşmek üzere müttefik ülkeler bir araya geliyor. ABD merkezli basın servisi CNN'in Fransa'dan bir kaynağa dayandırdığı haberde G7 Zirvesi'nde liderler, söz konusu kâr payının ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen varlıkların Ukrayna'ya gönderileceği hatırlatıldı. Ayrıca ismini vermeyen kaynak, 50 milyar dolar kredinin 2024 yılının bitimine kadar Kıyiv'e transfer edileceğini aktardı. ABD Ulusal Güvenlik Danışanı Jake Sullivan ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Dondurulmuş varlıklardan elde edilen gelirlerin iyi bir şekilde kullanılabileceği bir sonuç elde etme konusunda iyi bir ilerleme kaydettiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.