SON DAKİKA
Hava Durumu

Füzeler için elektronik parça üreten Moskova yakınlarındaki fabrikada yangın!

Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında bulunan Lyubertsi kentinde, füzeler için elektronik parçalar üreten fabrikada yangın çıktı. 

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Füzeler için elektronik parça üreten Moskova yakınlarındaki fabrikada yangın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğündeki kaynaklarına dayanarak haber hazırlayan Ukrainska Pravda haber ajansı, Moskova bölgesinde, Ukrayna insansız hava araçlarının saldırısından sonra füzeler için elektronik parçalar üreten fabrikada yangın çıktığını bildirdi. İHA’nın Lyubertsi kentinde bulunan Tomilinskiy Elektronik Fabrikasına ait bir atölyeye saldırı gerçekleştirdiği aktarıldı. Haber ajansına konuşan kaynak, “Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü operasyonu. Başarılı geçti. Devam edecek…” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, 1 Eylül sabahı Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin Moskova'ya uçmaya çalışan bir İHA’yı “durdurduğunu” ileri sürdü. Ancak sosyal medyada yanan fabrikanın görüntüleri paylaşıldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov da Lyubertsi kentinde, füzeler için elektronik parçalar üreten fabrikada yangın çıktığını doğruladı. Yusov saldırıda, fabrikadaki pahalı ekipmanın bir kısmının ve yedek parça stokunun zarar gördüğünü belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.