SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransız Dışişlerinden MİT tarafından yönetilen takas operasyonuna ilişkin açıklama!

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönettiği 1 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen takas operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransız Dışişlerinden MİT tarafından yönetilen takas operasyonuna ilişkin açıklama!

Fransa Dışişleri Bakanlığı, MİT tarafından yönetilen takas operasyonuna ilişkin yazılı açıklamafa bulundu.

Açıklamada "Fransa, özellikle bu kişilerin mâruz kaldıkları tutukluluk koşulları ve sağlıklarına yönelik riskler göz önüne alındığında rahatladığını ifade ediyor." denildi.

Ayrıca açıklamada Fransa'nın, Rusya'da ve başka yerlerde tüm risklere rağmen ifade ve düşünce özgürlüğünü savunan kadın ve erkeklerin cesaretine dikkat çekildi.

FRANSA, ONLARIN DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYOR

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Düşüncelerimiz, başta vatandaşımız Laurent Vinatier olmak üzere, Rusya'da keyfi olarak tutuklu bulunan kişilerle. Fransa, onların derhal serbest bırakılmasını talep ediyor." ifadelerine yer verildi.

ANKARA'DA ABD-RUSYA MAHKÛM TAKASI!

ABD ve Rusya arasındaki mahkûm takası konusunda geniş çaplı bir anlaşmaya varılmış ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından koordine edilen takas dün Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleştirilmişti.

Rusya ile ABD arasında varılan anlaşma çerçevesinde aralarında Almanya, Slovenya ve Belarus’tan toplamda 26 mahkûm serbest bırakılmıştı.

MİT tarafından yapılan açıklamada, "Son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir." ifadesi yer almıştı. Türkiye, iki ülke arasında gerçekleştirilen mahkûm takasına öncülük ederek bir kez daha arabuluculuk rolünü dünya kamuoyuna göstermiş oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.