SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya ve Norveç'ten Yango'ya yasak!

Finlandiya ve Norveç, Yandex şirketinin taksi çağırma uygulaması Yango’ya, kişisel verileri Rusya'ya aktarması nedeniyle yasak getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya ve Norveç'ten Yango'ya yasak!

Finlandiya ve Norveç'in veri koruma ve düzenleme kurumları, Rus teknoloji şirketi Yandex ve Hollanda merkezli ortağı Ridetech International'ın, Yango araç çağırma uygulamasıyla müşterilerine ait kişisel verileri Rusya'ya aktardığını duyurdu.

Finlandiya'da bulunan düzenleyici kurum, Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi'nin taksi operasyonlarında işlenen verileri alma hakkına sahip olacağına ilişkin Rusya'da yürürlüğe girecek bir yasal reformdan haberdar olduklarını dile getirdi. Norveç Veri Koruma Kurumu da, "Rus yetkililer, Yango aracılığıyla Norveç vatandaşlarının hareketlerini izleyebilecekleri için gizlilik açısından ciddi bir risk söz konusudur" açıklamasını yaptı.

YANGO’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yango tarafından yapılan açıklamada ise "Bu yasalar Rusya dışında yolculuk yapan ve uygulamayı kullanan Yango kullanıcıları için geçerli değildir. Bu durum 1 Eylül'den sonra da değişmeyecektir" ifadesine yer verildi. Ancak, şirketin Rusya devleti ile yakın ilişkilerde olması nedeniyle bunun gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.