SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya tutuştu: İsveç olmadan da NATO'ya girebiliriz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılımını desteklemeyeceğini belirtmesi üzerine Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya tutuştu: İsveç olmadan da NATO'ya girebiliriz

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla Türkiye'ye yönelik provokatif eylem dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu eylemden sonra İsveç'in NATO'ya katılımını desteklemeyeceklerini kaydetti. Bunun üzerine Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "İsveç olmadan da NATO'ya katılımını değerlendirmeliyiz" yorumunu yaptı. 

NATO üyesi olmaya hazırlanan İsveç ve Finlandiya'nın 30 ülkeden onay alması gerekiyor. NATO üyesi ülke Türkiye'den henüz olumlu yanıt almayan iki ülke haziran ayında Üçlü Mutabakat imzalayarak, bölücü terör örgütü PKK/YPG ve Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) detsek vermeyeceklerini taahhüt etmişti. Ancak İsveç ve Finlandiya'dan talep edilen teröristler Türkiye'ye teslim edilmedi. Bununla kalmayan İsveç, terör yandaşlarının provokatif eylemlerine göz yumuyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini asması, Türk bayrağını çiğnemesi ve son olarak Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına müdahale etmeyen İsveç hükumetine Türkiye'den tepki yağdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya girmelerini desteklemeyeceklerini belirtti.

FİNLANDİYA'DAN AÇIKLAMA: İSVEÇ OLMADAN...

Gözler İsveç ile birlikte NATO üyeliğine hazırlanan Finlandiya'ya çevrildi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "İsveç olmadan da NATO'ya katılımı değerlendirmeliyiz" dedi. Fransa basın servisi Agence France-Presse'nin (AFP) aktardığına göre Bakan Haavisto, Finlandiya’nın önceliğinin İsveç’le beraber NATO’ya katılmak olduğunu ama tek başına üye olmayı da değerlendirmek zorunda olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.