SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb: Savaşın bize yaklaşacağını kabul etmeliyiz

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Rusya'dan gelen saldırının ülkenin güvenliğine doğrudan bir tehdit olmasa da savaşın sınırlarına yaklaştıklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb: Savaşın bize yaklaşacağını kabul etmeliyiz

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Murmansk bölgesindeki Rus hava üssü Olenya'ya yapılan saldırının ardından ülkenin güvenliğine yönelik doğrudan bir tehdit olmadığını söyledi. Saldırıya uğrayan üs, Finlandiya sınırına 200 kilometreden daha az bir mesafede bulunuyor.

Finlandiya merkezli yayın kuruluşu YLE'ye demeç veren Stubb, saldırıyla ilgili olarak Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Stubb, "Temel mesaj, Finlandiya'da endişelenecek bir durumumuz olmadığıdır. Durumu kontrol altına aldık ve yanıt verebilecek durumdayız" dedi.

Ayrıca Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, savaşın Finlandiya sınırlarına daha da yaklaşacağını kabul etmeleri gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Stubb, "Ukrayna'nın bu savaşı kazanmak için tüm varlıklarını kullanması gerektiğini kabul etmeliyiz ve bu da çeşitli saldırıları içeriyor. Bu nedenle Rusya, hibrit saldırılarını sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Ukrayna medyası, 27 Temmuz'da Ukrayna dronlarının Finlandiya'nın kuzeydoğu sınırına 200 kilometreden daha az mesafedeki Olenya hava üssünde bir Rus Tu-22M3 bombardıman uçağına zarar verdiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.