SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı, Rusya'nın işgalci planlarını ifşa etti!

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna ve Gürcistan'a yönelik işgalci planlarını ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı, Rusya'nın işgalci planlarını ifşa etti!

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın önde gelen basın kuruluşu Ukrainska Pravda gazetesine yazdığı makalede işgalci Rusya’nın eylemlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Saakaşvili, “Ukrayna şimdi ateşkes ilan ederse ne olacak? Putin kesinlikle Polonya'yı ve Baltık ülkelerini işgal edecek, Gürcistan ve Moldova'yı yutacak” dedi.  

Rusya’nın Gürcistan ve Ukrayna’da yaşanan değişimlerin ardından harekete geçtiğini dile getiren Saakaşvili,  "Gürcistan'daki Gül Devrimi ve Ukrayna'daki Turuncu Devrim'den sonra Putin ölümcül bir tehdit hissetti. Yuşçenko'yu zehirledi ve bütün birliklerini seferber etti...” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA VE GÜRCİSTAN'DA BEŞİNCİ KOL FAALİYETİ

Hem Gürcistan’da hem de Ukrayna’da beşinci kol faaliyetlerinin yürütüldüğüne dikkat çeken Saakaşvili,“Gürcistan'ı 2008'de Rusya'yı kışkırtmakla, Ukrayna'yı da 2014'te Kırım ve Meydan'ı ilhak etmekle suçlayan işte bu Beşinci Kol'du...” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.