SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenilerden geri adım: Ders kitaplarında Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak kabul ettiler

Ermenistan'da ortaokul öğrencilerine dağıtılan tarih dersi kitabında Karabağ, Azerbaycan'ın bir parçası olarak gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenilerden geri adım: Ders kitaplarında Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak kabul ettiler

Azerbaycan’ın 19 ile 20 Eylül’de düzenlediği anti terör operasyonunun ardından bölgedeki ayrılıkçı teröristler teslim oldu ve savaş suçlarından yargılanmak üzere Bakü’ye götürüldü. Azerbaycan’ın başarılı operasyonunun ardından işgalden kurtarılan Hankendi’de Azerbaycan bayrağı yeniden göndere çekildi. Ermenistan kamuoyunda, Azerbaycan’ın Karabağ’da anayasal düzeni tekrar sağlaması, tartışmalara sahne oldu.

DERS KİTAPLARINDA KARABAĞ, AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK GÖSTERİLDİ

Ermeni basını, 1 Kasım 2023 tarihinde yayımladığı haberlerde, Ermenistan’daki ders kitaplarında köklü değişikliklerin yapıldığını dile getirdi. Ortaokul 7. Sınıf öğrencilerinin tarih ders kitaplarında yapılan değişiklikler sonucunda Karabağ, Azerbaycan’ın bir parçası olarak belirtildi.

KARABAĞ ANTİTERÖR OPERASYONU'NDA NELER YAŞANDI?

Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği Antiterör Operasyonu'nda, ayrılıkçı Ermeniler teslim oldu. Azerbaycan ordusu 90'dan fazla muharebe mevzisinin kontrolünü ele geçirdi. Azerbaycan'ın anayasal gereklilikleri çerçevesinde Karabağ ekonomik bölgesinde yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonuna başlandı. Bundan sonraki süreçte, Azerbaycan topraklarında yasa dışı silahlı güçlerin silahsızlandırılması için adım atılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.