SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi: Görüşmede ne konuşuldu?

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün görüşme yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın önce ateşkes ve sonra barış ile bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Erdoğan, Türkiye sınırlarının ötesinde teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi: Görüşmede ne konuşuldu?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Temmuz 2024 tarihinde "Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi" için gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Otel odasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Türkiye Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç yer aldı. 

İki ülke arasındaki ilişkilerin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırı ve işgal girişiminin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının, Suriye'deki gerilimde çözüm arayışlarının ve terörle mücadele konularının ele alındığı görüşme 1 saat sürdü. 

"SAVAŞ ÖNCE ATEŞKES SONRA BARIŞLA SONA ERDİRİLMELİ"

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından görüşmeye ilişkin olarak verilen bilgide, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada barışın tesisi için çaba sarf etmeye devam edeceğini vurguladığı belirtildi. Kamuoyu ile paylaşılan bilgide, "Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada barışın tesisi için çaba göstermeye devam edeceğini, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın önce ateşkes, ardından barışla sona erdirilmesi için uzlaşı zeminini oluşturabileceğini, iki tarafı da memnun edebilecek adil bir barışın mümkün olduğunu ifade etti." açıklaması yapıldı. 

ERDOĞAN TÜRKİYE SINIRLARININ ÖTESİNDE TERÖRİSTAN KURDURMAMAKTA KARARLI

Görüşmede Erdoğan, Türkiye sınırlarının ötesinde teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunun altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.