SON DAKİKA
Hava Durumu

Elon Musk: SpaceX, Rusya'nın Starlink'i bozma girişimlerine karşı koymak için önemli miktarda kaynak ayırıyor

Starlink uydu iletişim sistemini işleten SpaceX'in kurucusu ve ABD'li milyarder Elon Musk, Rusya’nın Starlink’i bozma girişimine karşı önemli miktarda kaynak ayırdıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Elon Musk: SpaceX, Rusya'nın Starlink'i bozma girişimlerine karşı koymak için önemli miktarda kaynak ayırıyor

Bir sosyal medya kullanıcısı, paylaştığı bir yazıda, "Rusların ısrarlı çabalarına rağmen Starlink ön cephede çalışan tek iletişim sistemi olmaya devam ediyor. Viasat gibi diğer ABD askeri iletişim ekipmanları ilk birkaç saatte çöktü ve bir daha asla toparlanamadı." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Elon Musk 24 Mayıs 2024 tarihli yanıtında, SpaceX'in Rusya'nın Starlink'i bozma girişimlerine karşı koymak için önemli miktarda kaynak ayırdığını belirtti. Ayrıca Musk,  Rusların Starlink dışında Ukrayna'nın savaş alanında kullandığı tüm iletişim sistemlerini engellemeyi başardığını söyledi.

RUSYA'DAN UKRAYNA'YA İNTERNET SAĞLAYAN ELON MUSK'IN UYDULARINI VURMA TEHDİDİ 

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna’da internet bağlantısı sağlayan Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e ait Starlink uydularını düşürme tehditleri savurmuştu.

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e ait Starlink, geniş uydu ağları aracılığıyla internet hizmeti veriyor. Amacı, erişimin zor olduğu bölgelerde yaşayan insanlara yüksek hızlı internet sağlamak. Rus işgal güçleri, Ukrayna'da ilerlerken, ülkedeki internet ve mobil hizmetlerini kapatıyordu. Rus ordusu geniş çaplı işgal saldırısı başlattıktan kısa bir süre sonra Elon Musk, Ukrayna'ya Starlink hizmeti sağlamaya başlamıştı.  Musk şimdiye kadar yaklaşık 20 bin çanak ve modem setinin Ukrayna'ya gönderildiğini söylüyor.

SpaceX'in Ukrayna’ya verdiği destek işgalci Rusya'yı rahatsız etmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrolü Dairesi Başkan Yardımcısı Konstantin Vorontsov, internet bağlantısını sağlayan ABD’li şirketi tehdit ederek, “Bu sözde sivil altyapı misilleme için meşru hedef haline gelebilir.” demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.