SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Türk donanmasına teslim edildi

Dünyanın ilk SİHA gemisi, Türkiye'nin ise en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığının donanmasına teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Türk donanmasına teslim edildi

Dünyanın ilk SİHA gemisi, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığının donanmasına teslim edildi. 

İstanbul Tuzla'daki tersanede düzenlenen TCG Anadolu Gemisi Teslim ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve çok sayıda isim eşlik etti.

TÜRKİYE'NİN HEDEFİ TAM BAĞIMSIZ MİLLİ SAVUNMA SANAYİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aradan geçen 7 yılın ardından TCG Anadolu gemimizi hizmete alıyoruz. Kahraman ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Mutluyuz ve gururluyuz. Bu gemiyi Türkiye Yüzyılı'nda bir sembol olarak görüyoruz. Mavi Vatan'a kazandıracağımız Yeni MİLGEM Fırkateynleri sac kesimini de gerçekleştireceğiz. Milli uçak gemimizi üretme yolunda büyük bir adım attık. Savunma sanayii bütçemizi 75 milyar dolara yükseltiyoruz. Hedefimiz tam bağımsız savunma sanayi" diyerek Türkiye'nin tam bağımsız sanayi hedefine doğru ilerleyeceğini vurguladı.

Son Dakika! Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, TSK'ya teslim edildi

TCG ANADOLU, VATANDAŞLARIN ZİYARETİNE AÇIK OLACAK

Erdoğan ayrıca "Hizmete aldığımız TCG Anadolu İHA'ların iniş kalkış yapabileceği, kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisidir. Bu gemimize KIZILELMA, Hürjet, Bayraktar TB2 gibi araçlarımız iniş ve kalkış yapabilecek. Dünyanın her köşesinde askeri operasyon yapabilecek özelliklere sahip. TCG Anadolu'yu buradan Sirkeci'ye çekeceğiz. Gemimizi halkımıza açacağız. İstiyoruz ki halkımız gemimizi gezsin, dolaşsın bu gururu hep birlikte yaşayalım" ifadelerini kullandı.

TCG Anadolu Donanma'ya teslim edildi! Erdoğan: Milli uçak gemisi için büyük  adım

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.