SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Satranç Şampiyonu: Putin'in sıradaki hedefi ben olabilirim!

Savaş karşıtı söylemleriyle öne çıkan Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir sonraki kurbanının kendisi olabileceğini ve suikasta uğrayabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünya Satranç Şampiyonu: Putin'in sıradaki hedefi ben olabilirim!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükûmetinin muhalifi olan, 2013 yılından bu yana ABD'de ikamet eden ve dünya satranç sampiyonluğu ünvanını 20 sene elinde tutan Azerbaycan doğumlu Garry Kasparov, 4 Haziran 2024 tarihinde İspanyol basını El Pais'e verdiği röportajda suikasta uğrayacağına dair söylemlerde bulundu. Şubat ayında hapishanede şaibeli bir şekilde ölen Putin muhalifi Aleksey Navalnıy'ı örnek gösteren gazete muhabiri sıradaki kurbanın Kasporov olup olmayacağını sordu. 

"TÜRKİYE'DE ÇOK SAYIDA RUS AJANI VAR"

Rus saldırıları yüzünden hayatını kaybeden çok sayıda Ukraynalının olduğunu vurgulayan Kasparov, kendisinin Putin'in kara listesinde yer aldığını ve suikasta kurban gidebileceğini işaret etti. Bu nedenle çok sık seyahat etmediğini belirten Kasparov, "Viyana'ya, Londra'ya, Dubai'ye, Macaristan'a ya da Türkiye'ye çok sıkı güvenlik tedbirleri olmadan asla gitmem çünkü oralarda çok sayıda Rus ajanı var." ifadesiyle dikkat çekti.

Ukrayna'daki Rus saldırıları nedeniyle Putin'e sert eleştiriler getiren Kasparov, savaşın Kıyiv tarafından kaybedilmesi olasılığında Moskova'nın Doğu Avrupa ülkelerine saldırabileceğinin de altını çizdi. 61 yaşındaki satranç ustası Kasparov, Rusya'nın dünyadaki son gerçek imparatorluk olduğunu ifadelerine ekledi.

"UKRAYNA KAZANANA KADAR RUSYA ÖZGÜR OLMAYACAK"

Savaş karşıtı konferanslar düzenleyen Özgür Rusya Forumu kurucusu Kasparov daha önceki konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

"Ukrayna kazanana kadar Rusya özgür olmayacak! Sadece Sivastopol'da (Akyar) Ukrayna bayrağının çekilmesi, ülkemizde değişimlerin başlayacağına dair bize umut verecektir! Evet, Sivastopol'daki (Akyar) Ukrayna bayrağı Moskova'da otomatik rejim değişikliği anlamına gelmiyor ama böyle bir fırsata sahip olmamızın gerekli şartıdır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.