SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Bankası Ukrayna ve Moldova için yeni bir program yöneticisi atadı

Dünya Bankası, Ukrayna ve Moldova programlarından sorumlu Bob Som'un Doğu Avrupa Bölge Müdürü olarak atandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünya Bankası Ukrayna ve Moldova için yeni bir program yöneticisi atadı

Dünya Bankası, resmî internet sayfsında yaptığı açıklamada, 1 Temmuz'dan itibaren kurumun Ukrayna ve Moldova programlarından sorumlu olan Bob Som'un, Doğu Avrupa Bölge Müdürü olarak atandığını duyurdu. Som, görevi sırasında Dünya Bankasının bu ülkelerdeki hükûmetler, paydaşlar ve ortaklarla olan ilişkilerine liderlik edecek. Ayrıca, portföy ve veri ürünlerinin uygulanmasını ve dağıtımını denetleyecek ve Dünya Bankasının özel sektörle olan ilişkisini güçlendirmek amacıyla IFC ve MIGA ile yakın iş birliği içinde çalışacak.

"ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Bob Som, atama ile ilgili olarak, “Rus işgali nedeniyle bu son derece zor dönemde Ukrayna'yı destekleme konusundaki yeni rolümü sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca, Ukrayna'nın toparlanmasını desteklemek ve gelecekteki gelişiminin temellerini güçlendirmek için tüm ortaklarımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

ABD vatandaşı olan Bob Som, 1998 yılında Dünya Bankasına katıldı. Daha önce Vaşington'daki Dünya Bankasında Finansal Yönetim Direktörü ve Operasyonel Politika Direktörü olarak görev yaptı. COVID-19 projeleri portföyünün bir parçası olarak Afrika, Asya, Latin Amerika ve Orta Doğu'daki ülkelere aşı tedarikini destekleyen ekiplere stratejik bağlamda yön verdi ve liderlik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.