SON DAKİKA
Hava Durumu

Dondurulmuş Rus varlıkları Ukrayna'ya bağışlanıyor

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen 1 buçuk milyar avronun ilk kez savunma cephesine ve yeniden inşasına yardımcı olmak için Ukrayna'ya bağışlanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dondurulmuş Rus varlıkları Ukrayna'ya bağışlanıyor

Vladimir Putin idaresindeki Rusya, Ukrayna topraklarına yönelik geniş çaplı işgal girişiminden sonra Batı ülkelerinin yaptırımlarıyla karşı karşıya geldi. Banka hesaplarındaki Rus varlıklarını donduran Ukrayna müttefikleri, bu varlıklardan elde edilen kârı Ukrayna'ya aktarma kararı aldı. 

AB'DEN UKRAYNA'YA 1 BUÇUK MİLYAR AVROLUK YARDIM!

Avrupa Birliği (AB) dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna cephesinde kullanılması için ortak bir kararda buluştu. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "AB Ukrayna'nın yanındadır." ifadesiyle hareketsiz Rus varlıklarından elde edilen 1 buçuk milyar avronun ilk kez Ukrayna'ya bağışlanacağını duyurdu. Von der Leyen bağışlanan miktarın aynı zamanda Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılacağını da ifadelerine aktardı. 

"AB, UKRAYNA'NIN YANINDADIR"

Von der Leyen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "AB Ukrayna'nın yanındadır. Bugün, hareketsizleştirilmiş Rus varlıklarından 1,5 avro milyar geliri Ukrayna'nın savunması ve yeniden inşasına aktarıyoruz. Kremlin'in parasının Ukrayna'yı ve tüm Avrupa'yı yaşanacak daha güvenli bir yer haline getirmekten daha iyi bir sembolü veya kullanımı yoktur." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.