SON DAKİKA
Hava Durumu

Donald Trump'a yeni suikast girişimi!

Eski ABD Başkanı ve 2024 yılı kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, yeni bir silahlı saldırının hedefi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Donald Trump'a yeni suikast girişimi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) eski başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin bu yılın içinde gerçekleştirilecek başkanlık seçiminde adayı olan Donald Trump, Florida'da bir kez daha hedef alındı.

Donald Trump'ın Mar-a-Lago konutunun yakınlarındaki West Palm Beach'te golf oynadığı esnada yakınlarından silah sesleri duyulduğu açıklandı.

Trump'ın güvende olduğu ve bununla birlikte olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, “Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." ifadelerine yer verildi.

OLAY YERİNDE AK-47 SİLAHI BULUNDU

ABD basınında yer alan haberlere göre ateş, golf sahasının dışından açıldı. Gizli Servis ajanlarının da silahlı bir şüpheliye ateş açtığı belirtildi.

Öte yandan çevrede bulunan çalılıklarda bir adet AK-47 otomatik silahın bulunduğu kaydedildi. Palm Beach Emniyet yetkilisi ise Trump'ın saldırgandan 400 ile 500 metre uzakta olduğunu söyledi.

Amerikan Gizli Servisi olayla ilgili soruşturma başlattı.

HARRIS'TEN PAYLAŞIM: ABD'DE ŞİDDETİN YERİ YOK

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in olayla ilgili bilgilendirildiği açıklandı. 

Aynı zamanda seçimde Trump'un rakibi olan Harris, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Florida'daki eski Başkan Trump ve mülkünün yakınlarında silah sesleri duyulduğuna dair haberler aldım ve onun güvende olduğuna sevindim. Amerika'da şiddetin yeri yoktur." dedi.

ABD basını, şüphelinin Ryan W. Routh olduğunu iddia ediyor.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Donald Trump saldırı girişimi sonrası destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğini" söyleyerek, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY: TRUMP'IN GÜVENDE OLDUĞUNU DUYDUĞUMA SEVİNDİM

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) de Donald Trump için bir geçmiş olsun mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dünyanın hiçbir yerinde siyasi şiddetin olmamasının ilkeleri olduğunu vurguladuğı mesajında şu ifadelere yer verdi.

Donald Trump'ın güvende ve zarar görmemiş olduğunu duyduğuma sevindim. Kendisine ve ailesine en iyi dileklerimi sunuyorum. Suikast girişiminde bulunan zanlının kısa sürede yakalanmış olması sevindiricidir. Bizim ilkemiz hukukun üstünlüğünün her şeyin üstünde olduğu ve siyasi şiddetin dünyanın hiçbir yerinde yeri olmadığıdır. Herkesin güvende olmasını içtenlikle temenni ediyoruz.

PENSİLVANYA'DA VURULMUŞTU

Trump, Pensilvanya'da 13 Temmuz'da düzenlediği miting sırasında suikast girişimine uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump, olay yerinden çıkarılırken Gizli Servis, saldırganın miting alanı dışından ateş edilirek öldürüldüğünü açıklamıştı.

Trump, Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, saldırıyı “ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç” sözleriyle değerlendirmiş ve güvenlik güçlerine teşekkür etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.