SON DAKİKA
Hava Durumu

DEB Partisi, Avrupalı yetkilileri Batı Trakya'ya davet etti

Batı Trakya Türk Azınlığının siyasi temsilcisi DEB Partisi, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Gümülcine ziyaretinin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
DEB Partisi, Avrupalı yetkilileri Batı Trakya'ya davet etti

Batı Trakya Türk Azınlığı, bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine karşı sesini duyurmaya çalışıyor. Bu kapsamda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Batı Trakya'nın kalbi Gümülcine'ye iki günlük ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından bölgede herhangi bir ayrımcılığın olmadığını iddia eden Miçotakis'in tepki çeken açıklamaları oldu. Bölgedeki Türk azınlığının siyasi temsilcisi Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Miçotakis'in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti. 

DEB PARTİSİNDEN MİÇOTAKİS'E TEPKİ

DEB Partisinin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Başbakan Kiryakos Miçotakis Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret programı kapsamında Gümülcine’de halka seslendi. Başbakan konuşmasında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mevcut sorunları ile ilgili elle tutulur hiçbir ifade kullanmaması, gerçeklerle yüzleşmekten kaçınması ve azınlığın durumu ile ilgili pembe tablo çizerek hem bizleri hem de dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışması bizim açımızdan kabul edilir bir durum değildir. 'Birlikte barış içinde bir yaşamı' başardıkları için gurur duyduklarını ifade eden Başbakan Miçotakis’in, bunca ayrımcılığa, bunca hakların elinden alınmasına rağmen, bu barışın ana mimarının bizatihi azınlığın kendisi olduğunu gözden kaçırmış olmasını hayretle karşıladık. Batı Trakya Türk Müslüman Azınlığı’nın Yunan ve Avrupa bayrağı altında uyum içinde yaşamakla ilgili bir sıkıntısı yok. Gösterdiği bu büyük sabrın karşılığını alamamakla, onca sorunun görmezlikten gelinmesi ve muhatap alınmaması ile ilgili sorunları var"

DEB PARTİSİ AVRUPALI YETKİLİLERİ BATI TRAKYA'YA DAVET ETTİ

Parti açıklamasının sonunda bölgede yaşanan ayrımcılığın ve insan hakları ihlallerinin gözlemlemlenmesi için Avrupalı yetkilileri Batı Trakya'ya davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.