SON DAKİKA
Hava Durumu

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına saldırıya Türkiye'den sert tepki

Danimarka'da 14 Nisan 2023 tarihinde Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı yapılmasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı olaya sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2023 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına saldırıya Türkiye'den sert tepki

Danimarka'da 14 Nisan 2023 tarihinde Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saygısız bir provokasyon hayata geçirildi.

Ülkede, İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Payrioterne Gar Live isimli marjinal bir grup, bugün Danimarka'da İslam ve Türkiye karşıtı saldırı gerçekleştirdi. Grup üyeleri, İslam düşmanı pankart açtı ve Türk bayrağına çirkin saldırılara imza attı.

Danimarka'da 24 ve 31 Mart'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde benzer eylemler yapılmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, söz konusu olaya sert tepki gösterdi ve Ramazan ayında Danimarka gibi İslamofobinin ve Türkofobinin yüksek olduğu ülkelerde özellikle bu tür provokasyonların hayata geçirilmesi hakkında kınama mesajı yayımlandı.

TÜRKİYE'DEN DANİMARKA'YA SERT TEPKİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Danimarka’da bugün bir kez daha kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı bayrağımıza yönelik olarak gerçekleştirilen aşağılık saldırıyı lanetliyoruz. Tüm uyarılarımıza karşın bu aşağılık saldırılara ifade özgürlüğü kisvesi altında izin verilmesi kabul edilemez.

Avrupa’da son dönemde endişe verici şekilde artış gösteren İslam ve yabancı düşmanlığının somut örneği olan bu aşağılık saldırıya ve benzer nefret suçlarına karşı çok taraflı platformlarda ve ikili alandaki girişimlerimiz hiç şüphesiz sürecektir."

PROVOKATÖR RASMUS PALUDAN DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM YAKMIŞTI!

Bilindiği üzere, 27 Ocak 2023 tarihinde aşırı sağcı Rasmus Paludan bu kez Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yaktı. Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç'in ardından yeni bir provokasyona imza attı. İsveç'te 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu bu kez Kopenhag'da yaptı. Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i Danimarka'da bir caminin karşısında polis koruması altında yaktı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.