SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı ile KFOR Komutanı bir araya geldi: İbre Nehri üzerindeki köprü açılacak mı?

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, KFOR Komutanı Özkan Ulutaş ile İbre Nehri üzerindeki köprünün araç trafiğine açılması konusunu ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı ile KFOR Komutanı bir araya geldi: İbre Nehri üzerindeki köprü açılacak mı?

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Mitroviça'da İbre Nehri üzerindeki tartışmalı köprünün araç trafiğine açılması konusu NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ile görüştü.

"KÖPRÜNÜN TRAFİĞE AÇILMASI TÜM VATANDAŞLARIN ÇIKARINADIR"

Görüşmeye ilişkin olarak açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Osmani, "Köprünün bir normalleşme ve bütünleşme eylemi olarak açılması etnik kimliğe bakılmaksızın tüm vatandaşların çıkarına. Uzun vadeli ve kalıcı başarı her zaman müttefiklerle birlikte elde edilir!" ifadelerini kullandı. 

Kosova Başbakanı Albin Kurti de KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ile 13 Ağustos 2024 tarihinde İbre Nehri üzerindeki köprünün araç trafiğine açılması konusunu masaya yatırmıştı. Başbakan Kurti KFOR'un Kosova'da belirgin bir güç olduğunun altını çizmişti.

KFOR tarafından yapılan açıklamada ise ülke genelindeki toplulukların hareket özgürlüğü ve güvenliğinin sağlanması ile ilgili kararlılıklarını sürdürecekleri kaydedildi.

MİTROVİÇA'DAKİ KÖPRÜNÜN TRAFİĞE AÇILMASI 

Savaşın ardından Mitroviça kentinin kuzeyinde yoğunlukta yaşayan Sırplar ile güneyindeki Arnavutlar arasında gerçekleşen gerginlik, İbre Nehri üzerindeki köprünün trafiğe açılması çalışmalarııyla yeni bir ivme kazandı. Kenti ikiye ayıran İbre Nehri üzerindeki köprüden yalnızca yayaların geçmesine müsaade edilirken, Kosovalı yetkililer son dönemde köprünün araç trafiğine açılması için çalışmalar yürütülmesi konusunu masaya yatırıyor. 

Kosovalı Sırplar konunun üzerine protesto etkinliği düzenleyerek ilgili adımlara karşı çıktı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.