SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile esir takasını görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16. BRICS Zirvesi’nde Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile esir takasını görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi’ne katılmak için Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan kentine gitti. Bu yıl 16.'cısı düzenlenen BRICS Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirve’de önemli görüşmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de ikili görüşme yapan Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Görüşmelerde, Rusya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı olarak başlattığı geniş çaplı işgal girişimi, Karadeniz’de bulunan deniz mayınları, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ve Rusya’daki siyasî mahkumların takas edilmesi konuları görüşüldü.

ERDOĞAN DAİMÎ BARIŞ DİLEKLERİNİ YENİLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile New York’taki Türkevi’nde yapmış olduğu görüşmeye atıfta bulunarak Putin’in de Zelenskıy gibi daimî ateşkesin sağlanması noktasında bir arayışta olduğunu söyledi. Bu konunun Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un İstanbul’da yapmış oldukları görüşmelerde de teyit edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arzumuz bir an önce iki ülke arasında barış için müzakereleri başlatmak, hayırlı neticeye ulaşacak yolu açmaktır.” diyerek barış dileklerini yeniledi.

DENİZ MAYINLARI

Erdoğan, Putin ile görüşülen konular arasında Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın canlandırılması konusunun da bulunduğunu açıkladı. Bununla birlikte Erdoğan, Putin ile yapılan görüşmede Karadeniz’de bulunan deniz mayınlarının temizlenmesi konusunun da geçtiğini belirtti.

 

GÖRÜŞMEDE ESİR TAKASI DA GÜNDEME GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve heyeti ile yapmış olduğu görüşmede, Rusya’nın alıkoyduğu masum mahkûmların takas edilmesi de konuşuldu. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bu esir takaslarına yönelik adımları da yakın takibe almış bulunuyoruz. Biz sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmayacağını vurgulamaya devam ediyoruz. Bu savaş elbet bitecektir, bizim gayretimiz daha fazla kan ve gözyaşı akmadan tamamlanması içindir.” ifadelerinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.