SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Takıma tam destek: Hollanda-Türkiye maçını tribünden izleyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye  A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’a açılan UEFA soruşturmasının ardından programını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Temmuz 2024’te gerçekleşecek Hollanda-Türkiye maçını Berlin Olimpiyat Stadı’ndan izleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Takıma tam destek: Hollanda-Türkiye maçını tribünden izleyecek

2 Temmuz 2024 tarihinde Leipzig Arena’da gerçekleşen Avusturya-Türkiye maçı, 2-1 Türkiye’nin galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Maçın oyuncusu seçilen Merih Demiral, gol sevincini bozkurt işareti ile göstermişti. Maç sonrasındaki basın toplantısında ise şu açıklamada bulunmuştu: “Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum. Bütün taraftarlarımız bizimle gurur duyuyor. Tribünde görmüştüm yapan taraftarlarımızı, onları gördükten sonra daha çok yapasım geldi, çok mutluyum”.

UEFA, oyuncu Merih Demiral hakkında yaptığı bozkurt işaretinden dolayı soruşturma açtı. UEFA şu açıklamada bulundu: “Almanya'nın Leipzig şehrinde 2 Temmuz 2024 tarihinde Avusturya ile Türkiye arasında oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçı ile ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışı iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31'inci maddesinin 4'üncü fıkrası uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı gelince sunulacaktır.” 

Bahsi geçen madde, futbol sahalarında “siyasi, ideolojik, dini veya ırksal propaganda içeren her türlü davranışı” yasaklıyor.

Aynı zamanda Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, X platformu üzerinden “Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA'nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Ek olarak Bakan Faeser, “Güvenlik yetkililerimiz Almanya'daki aşırı sağcı Türkleri yakından takip ediyor. 'Bozkurtlar' Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin denetimi altında.” ifadelerini kullandı.

Bakan Faeser’in açıklamasının ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırıldı. Türkiye’den ise cevap gecikmedi. T.C. Dışişleri Bakanlığı “Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılan soruşturma sonrasında Temmuz'da Azerbaycan’da düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne katılacağı programını iptal etti. Erdoğan,  milli takıma destek için 6 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Hollanda-Türkiye maçına gitme kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.