SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘bozkurt’ çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın riyakar tavrına karşı çıktı. Almanya ve Fransa’nın milli formalarındaki sembollere atıfta bulundu, bozkurt simgesine arka çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘bozkurt’ çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA’nın Merih Demiral’a açtığı soruşturmaya ilişkin açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı açıklamasında, “Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi. Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor” ifadelerine yer verdi.  Açıklamasının devamında ise “İnşallah bütün mesele Cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik” cümlelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Temmuz 2024 tarihindeki Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılacaktı. UEFA’nın açtığı soruşturma sonrasında Erdoğan planını iptal ederek gerçekleşecek Hollanda-Türkiye maçını Almanya’nın Berlin Olimpiyat Stadı’ndan izleyeceğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.