SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, eski Kazakistan Kültür Bakanı Kaseinov’u ağırladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, eski Kazakistan Kültür Bakanı Düsen Kaseinov’u külliyedeki makamında ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, eski Kazakistan Kültür Bakanı Kaseinov’u ağırladı

Eski Kazakistan Kültür Bakanı, Türksoy eski Genel Sekreteri ve Kazakistan’ın Olağanüstü ve Tam Yetkili Daimi Büyükelçisi Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu külliyedeki makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, nazik ziyareti için teşekkür ederek yaptığı görüşmedeki konuşmada şunları ifade etti:

Bulunduğu bütün görevler süresince ve halen daimi büyükelçi olarak Türk dünyasının kendi içinde ve diğer ülkelerle kültürlerarası yakınlaşma ve ülkeler arası ilişkilerin iyileştirilmesi alanında yapmış olduğu katkılar dolayısıyla pek çok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından ödüle layık görülen bir münevverimizdir Sayın Kaseinov.

Türk dünyasının kıymetli evladı, devlet ve kültür insanı Sayın Prof. Dr. Düsen Kaseinov’a Türk dünyasının kültürel gelişimi, birlik ve beraberliği için yaptığı takdire şayan çalışmalarına şükranlarımızı sunuyor, milletimizin evinde kendilerini ağırlamış olmaktan onur duyuyorum.

Düsen Kaseinov ise, "Türk dünyasının birliği ve dirliği için ve diğer ülkelerle olan her alandaki ilişkilerinin çok daha gelişmesi için çalışmalarıma devam ediyorum. Yaptığımız faaliyetlerin bir çoğunda bizi destekleyen, her daim yanımızda olan kardeşim Yalçın Topçu’ya kabulü ve nazik misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüşme; karşılıklı hediye taktimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.