SON DAKİKA
Hava Durumu

Çinliler yerli otomobil TOGG'u hedef aldı: Ticaret Bakanlığı hamle yaptı!

Çin’in elektrikli otomobilleri Türkiye pazarında, yerli ve milli imkanlarla üretilen TOGG’u hedef aldı. Ticaret Bakanlığı Çin menşeili arabalara ek vergi getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çinliler yerli otomobil TOGG'u hedef aldı: Ticaret Bakanlığı hamle yaptı!

Çin dünya araba piyasısını ele geçirmek için ucuz arabalar üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye pazarını karıştıran maliyeti düşük Çin malı elektrikli arabalar, yerli ve milli imkanlarla üretilen TOGG’u hedef aldı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Çin menşeili araçlar için harekete geçti. Bakanlık, Çin menşeili arabalara ek vergi getirdi. 

ÇİN MALI ARABALARA YÜZDE 40 EK VERGİ

Bakanlıktan 8 Haziran 2024 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, Çin’den ithal edilen tüm yakıt tiplerindeki binek araçlara yüzde 40 ilave vergi getirildiği bildirildi.

7 TEMMUZ 2024’TEN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Karar Resmi Gazete‘de yayımlandı. Kararda, "Bu meyanda, yerli üretimin iç pazardaki düşen payının yükseltilmesi ve korunmasını teminen, dış ticaret dengesine ilişkin gelişmeler ile cari açık hedeflerimiz dikkate alınarak, aynı zamanda yurtiçinde yatırım ve üretimi teşvik etmek amacıyla, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 7 Haziran 2024 tarihli ve 8639 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, 8703 Gümrük Tarife Pozisyonu altında sınıflandırılan konvansiyonel (içten yanmalı) ve hibrit binek otomobillerinin Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlarının ithalatında 'İthalat değerinin %40’ı veya 7.000 ABD Dolar/adetin yüksek olanı uygulanır' şeklinde ilave gümrük vergisi uygulanması kararlaştırılmıştır" ifadekerine yer verildi. 

Karar, 7 Temmuz 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.