SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in gözü kulağı Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'da!

Çin Ordu Gazetesi, Türk savunma sanayisine olan yakın takibini sürdürüyor. Gazete bu kez Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN ile ilgili yeni bir analiz yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in gözü kulağı Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'da!

Çin, Türk savunma sanayi kuruluşlarını yakından incelemeyi sürdürüyor. Çin Ordu Gazetesi daha önce Baykar Teknolojinin ürettiği SİHA ve İHA'lara ilişkin analiz haberi yayımlamıştı. Çin Ordu Gazetesi, 23 Ağustos 2024 tarihli raporunda, Türkiye'nin özgün ve millî imkanlarla geliştirdiği 5. nesil savaş uçağı KAAN ve önemine dikkat çekti.

Gazetenin, "Türkiye'nin Yerli 5. Nesil Savaş Uçağı Öyküsü: 'KAAN' TF-X" başlıklı analizinde, 2024 yılı itibarıyla Türkiye'nin kendi 5. nesil savaş uçağını başarılı bir şekilde geliştirdiği ve şubat ayında ilk uçuşunu tamamladığı kaydedildi. 

TÜRKİYE'NİN BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ: BAĞIMSIZ BİR YOLCULUK

Ayrıca raporda, 2010 sonunda Türkiye Savunma Sanayii İcra Komitesinin, yerli 5. nesil "KAAN" TF-X savaş uçağı geliştirme projesini duyurduğuna ve proje uzun bir süre sessiz kaldığına dikkat çekildi. Öte yandan F-35 projesinden çıkarılmanın Türkiye’yi kendi savaş uçağını geliştirmede daha azimli hale getirdiği belirtildi. KAAN'nın teknik kabiliyetleri incelenerek gerçek bir 5. nesil savaş uçağı olduğu vurgulandı.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİK DURUMU VE FİNANSAL KAYNAKLARI İLE İLGİLİ ZORLUKLAR YARATABİLİR"

Öte yandan gazete "KAAN" TF-X'in 5. nesil savaş uçakları arasında sayılmakla birlikte, bazı zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Türkiye'nin yüksek performanslı motor ve gizlilik malzemeleri konusundaki sınırlamaları, uçağın performansını etkileyebilir. Ayrıca, 5. nesil uçakların geliştirilmesi için gereken yüksek maliyetler, Türkiye'nin ekonomik durumu ve finansal kaynakları ile ilgili zorluklar yaratabilir." ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.