SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in başkenti Pekin'de bir hastanede yangın: 29 ölü

Çin başkenti Pekin'de bir hastanede büyük çaplı yangın çıktı. 29 kişinin öldüğü yangınla ilgili hastane başhekimi dahil çok sayıda kişi göz altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in başkenti Pekin'de bir hastanede yangın: 29 ölü

Çin'in başkenti Pekin'nin Fıngtay ilçesindeki Pekin Çangfing Hastanesi'nde dün 18 Nisan öğle saatlerinde çıkan yangında 29 kişinin öldüğü ve yüze yakın kişinin yaralandığı bildirildi. Bugün Pekin Changfeng Hastanesi yangın kazası ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, hastane binasındaki yangının meydana geldiği doğu kanadı kapatılırken ayakta tedavi hizmetlerine ara verildiği belirtildi. Ayrıca hastanenin bağlı olduğu şirketin borsadaki hisse işlemleri durduruldu.

BAŞHEKİM DE DAHİL 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ayrıca hastene yangını ile ilgili bir çok kişinin göz altına alındığı bildirildi. Bunların arasında Hastane Başhekimi Vang Mouling, (Kadın, 44 yaşında), Başhekim Yardımcısı Wang Mou (Kadın, 37 yaşında), Hastane Genel İşler Departmanı Müdürü Vang Mouyang (Erkek, 50 yaşında), İnşaat İşlerinden Sorumlu  Vang Mou Feng (Erkek, 47 yaşında) ve inşaat işçisi Çeng Moujun (Erkek, 33 yaşında) dahil olmak üzere 12 kişinin göz altına alındığı açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.