SON DAKİKA
Hava Durumu

Çekya Cumhurbaşkanı Pavel: Ukrayna kaybederse hepimiz kaybederiz

Çekya'da önceki hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip ayrılan eski NATO generali Petr Pavel, göreve gelir gelmez Ukrayna'ya destek mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çekya Cumhurbaşkanı Pavel: Ukrayna kaybederse hepimiz kaybederiz

Çekya'nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Petr Pavel, önceki gün BBC'ye verdiği röportajda Ukrayna'nın NATO'ya katılması gerektiğini ifade etti.

Çekya, Ukrayna'da Rusya'nın işgal girişiminin ve saldırılarının başından bu yana Kıyiv yönetimine ciddi destek veriyor. Ukrayna'ya Mart 2022 gibi erken bir tarihte, tank ve piyade savaş araçları göndermeye başlamıştı.

PAVEL: UKRAYNA, SAVAŞ BİTER BİTMEZ NATO'YA KATILMALI

Çekya Cumhurbaşkanı Pavel, göreve gelmesinin ardından ilk röportajını BBC'ye verdi. Pavel, Ukrayna'nın, savaş biter bitmez NATO'ya katılması gerektiğini ifade etti. NATO'ya katılım konusunda değerlendirme yapan Pavel, "Ukrayna savaştan sonra NATO için hazır olur" sözlerini sarf etti.

BBC'ye konuşan Pavel, "Ülkemin Ukrayna'ya önemli askeri yardım sağlayan ilk ülkelerden biri olmasından gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı. Pavel'in BBC röportajında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemin, Ukrayna'ya önemli askeri yardım sağlayan ilk ülkelerden biri olmasından gurur duyuyorum. Muhtemelen çok az insan, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya modern ana muharebe tankları veya uzun menzilli toplar ya da uçaksavar sistemleri sağlamaya istekli olacağını hayal edebilirdi. Ancak, Rusya'nın insan ve malzeme kaynaklarına karşı koymanın hâlâ yeterli olmadığını görüyoruz."

"UKRAYNA KAYBEDERSE HEPİMİZ KAYBEDERİZ"

Petr Pavel, "Ukrayna'yı yardımsız bırakırsak büyük ihtimalle bu savaşı kaybederler. Ve kaybederlerse hepimiz kaybederiz. Şehirlerimiz Rus topları ve füzeleri tarafından yok edilmedi. Ancak Ukrayna'yı desteklemezsek geleceğimiz yok olabilir" dedi.

Çekya'da yüzde 58 ile seçilen Pavel'in en yakın rakibi Çekyalı milyarder iş adamı Andrey Babish olmuştu. Pavel, Babish'e karşı net bir zafer kazanmıştı. Babish, Çekya'nın Putin ile müzakere yapaması ve barışın bu yolla sağlanması gerektiğini ileri süren demeçler vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.