SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'ya giden bir yolcu treni Çekya'da yük treniyle çarpıştı

Ukrayna'ya gitmekte olan ve 300'den fazla kişiyi taşıyan yolcu treninin, Çekya'nın Pardubice kentinde bir yük treni ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 Ukraynalı vefat etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'ya giden bir yolcu treni Çekya'da yük treniyle çarpıştı

Çekya'da Ukrayna'ya giden bir yolcu treni yük treniyle çarpıştı. Çekya'nın Pardubice kentinde Ukrayna'ya giden yolcu treninin yük treniyle çarpışması neticesinde büyük bir kaza meydana geldi. 4 kişinin öldüğü kazada 2 Ukraynalı vefat etti, en az 26 kişi ise yaralandı.

Kaza 5 Haziran 2024 tarihinde akşam saatlerinde ülkenin Prag'dan ana demiryolu koridorunun bir parçası olan Pardubice'de, kasabanın yaklaşık 60 km batısında meydana geldi. Çekya Acil Durum Sözcüsü Alena Kisiala, "Czech TV" kanalına yaptığı açıklamada, "Dört kişinin ağır şekilde yaralandığını doğrulayabilirim." dedi.

ÇEKYA BAŞBAKANI PETR FİALA AÇIKLAMA YAPTI

Çek televizyonu, trenin çoğu yabancı olmak üzere 300'den fazla yolcu taşıdığını bildirdi. Çek Cumhuiyeti Başbakanı Petr Fiala 6 Haziran 2024 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada taziyelerini sunarak, "Pardubice'de iki trenin çarpışması büyük bir felakettir. Düşüncelerimiz tüm kurbanlar ve yaralılarla birlikte. Tüm yaslı ailelere en içten taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaza ile ilgili ayrıca soruşturma başlatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.