SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu: Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay daha uzayabilir

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Tahıl Koridoru Anlaşmasının 2 ay daha uzayabileceğini işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çavuşoğlu: Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay daha uzayabilir

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı işgal girişimi ve saldırılarla dünya pazarlarına açılamayan Ukrayna tahılları, 22 Temmuz 2022'de imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili ülkelere ihraç edildi. Ukrayna Altyapı Bakanlığı, geçen hafta Rusya'nın sekteye uğrattığı Tahıl Koridoru Anlaşması'nı durdurduğunu duyurmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti harekete geçti.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI 2 AY UZAYABİLİR

Türkiye, Ukrayna, Rusya savunma bakanları ile BM heyeti, 10 Mayıs 2023'te İstanbul'da bir araya gelerek Tahıl Koridoru Anlaşması'nı yeniden masaya yatırdı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından dün yapılan toplantıda, Rusya'nın durdurduğu Tahıl Koridoru'nun işlemeye devam edeceği aktarıldı. 

Öte yandan Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakanlarının Moskova'daki toplantısında da Tahıl Koridoru Anlaşması ele alındı. CNN Türk'ün haberine göre Türkiye İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Aslında 2 ay uzatma yapılmıştı, en az 2 ay daha uzatarak sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Bunu gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE VE RUSYA UKRAYNA'DAKİ SON DURUM VE TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINI KONUŞTU

Çavuşoğlu dörtlü görüşmenin İstanbul'da devam edeceğini aktardı. Bakan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna'daki durum ve Karadeniz Tahıl Girişimi ve pek çok konuda görüşme yaptıklarını belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.