SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu, Pele'nin cenazesine katıldı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya'nın efsane futbolcusu Pele'nin cenazesine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çavuşoğlu, Pele'nin cenazesine katıldı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya'da devlet başkanı olarak göreve başlayan Luiz Inácio Lula da Silva'nın yemin törenine katıldı. Çavuşoğlu, katıldığı törende Lula'yı tebrik etti. Çavuşoğlu, "Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Lula da Silva'nın yemin törenine katıldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tebriklerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettik" ifadelerini kullandı.

PELE TÜRK HALKININ KALBİNDE 

Çavuşoğlu daha sonra Brezilya'nın efsane futbolcusu Pele'nin cenazesine katıldı. Cenaze töreni öncesi Pele'nin kariyerinin başladığı ve 19 yıl futbol oynadığı Santos Futbol Kulübü'nü ziyaret ederek, kulüp başkanı Andres Rueda ile görüştü. Rueda'ya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının taziyelerini ileten Çavuşoğlu, "Pele sadece sizin değil, tüm Türk halkının ve tüm dünyanın kalbinde" ifadesini kullandı.

"Pele" adıyla tanınan ve futbol tarihinde olağanüstü başarılara imza atan futbolcu, Berazelya'nın Edson Arantes do Nascimento'nun Sao Paulo'da tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.