SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu-Blinken görüşmesinde "F-16" gündemi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile F-16 konusunu görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çavuşoğlu-Blinken görüşmesinde "F-16" gündemi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Washington'da bir araya gelerek F-16 satışı hususunda görüşme yaptı. Çavuşoğlu görüşmede, Türkiye'nin F16 talebi ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin bağlantılı olarak gösterilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma II. Bakanlar Toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken F-16 talebi konusunda görüşme yaptı. Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin başkenti Washington'da basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

"F-16 TALEBİ, NATO ÜYELİĞİ KARARIYLA BAĞLANTILI GÖSTERİLMEMELİ"

Çavuşoğlu, Blinken ile yaptığı görüşmede F-16 modernizsyon kiti ve yeni F-16 alım talebini konuştuklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, “Türkiye’nin F-16 talebi ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin bağlantılı olmadığını, ABD Kongresinin bunları bağlantılı gibi göstermemesi gerektiğini söylüyoruz” açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, ABD'nin kararlı durduğu takdirde F-16 muhalefetinin aşılabileceğini, Türkiye'nin NATO partneri olmasıyla Kongre onayının mantıklı olacağını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakan Sözcüsü Ned Price, Çavuşoğlu-Blinken görüşmesi hakkında Türkiye ile temas halinde olduklarına ve Türkiye'nin Ukrayna-Rusya arasında arabuluculuk rolü üstlendiğine dikkat çekti.

Image

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.