SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan parlamento oturumları 12 Nisan'da

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 12 Nisan'da yapılacak 49'uncu parlamento oturumu için kararname imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan parlamento oturumları 12 Nisan'da

Bulgaristan'daki 49'uncu parlamento seçiminde yüzde 40 katılımla 6 parti ve koalisyon, 240 üyeli parlamentoya yüzde 4 barajını aşarak girdi. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 12 Nisan'da yapılacak oturumu oturumu için kararnameyi imzaladı. 

Bulgaristan'ın eski Başbakanı Boyko Borisov’un lideri olduğu Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) Partisi, 69 üyeyle en büyük gruba sahip olacak. Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan Koalisyonu'nun 64, popülist Rusya yanlısı Vızrajdane (Yeniden Doğuş) Partisinin de 37 milletvekili olacak.

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi, 36 milletvekili ile parlamentonun 4’üncü büyük gücü konumunda bulunacak. Yine Rusya yanlısı Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), parlamentoda 23 sandalyeye sahip olacak. Barajı sınırda geçen Slavi Trifonov’un başını çektiği Böyle Bir Halk Var (İTN) Partisi ise 11 üyeli en küçük grupla temsil edilecek.

PARLAMENTO GÜÇLERİYLE MÜZAKERELERDE BULUNULACAK

Buna göre Cumhurbaşkanı Radev, parlamento güçleriyle müzakerelerde bulunduktan sonra, ilk olarak sırasıyla en büyük grubu olan partilere hükumeti kurma görevini verecek. Partiler başarısız olursa yeniden erken seçime gidilmeden önce üçüncü bir siyasi partiye bir şans daha tanınacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.