SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan Meclisi, BOTAŞ ile Bulgargaz arasındaki anlaşmayı inceleyecek

Bulgaristan Parlamentosu, BOTAŞ ile Bulgargaz arasında 3 Ocak 2023'te imzalanan anlaşmayı incelemesi için Geçici Komisyon oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2023 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan Meclisi, BOTAŞ ile Bulgargaz arasındaki anlaşmayı inceleyecek

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ile Bulgargaz arasında imzalanan anlaşma Bulgar yasama organının gündemine girdi. Kamu kuruluşu BOTAŞ ile Bulgaristan devletine ait Bulgargaz şirketi arasında 3 Ocak 2023'te imzalanan anlaşmayı incelemesi için Bulgaristan Ulusal Meclisinde Geçici Komisyon kuruldu.

ANLAŞMANIN BULGARİSTAN'IN ENERJİ SİSTEMİNE ETKİSİ İNCELENECEK

Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) tarafından verilen öneri ile oluşturulan komisyonda Bulgaristan Parlamentosundaki partilerden ikişer milletvekili olmak üzere toplamda 12 üye yer alacak. Bir aylık süreyle faaliyet göstercek Geçici Komisyon, anlaşmanın şartlarını ve Bulgaristan'ın enerji sistemi üzerindeki etkisini incelecek. Ayrıca Komisyonda Bulgaristan'da son iki yılda imzalanan gaz tedarik sözleşmeleri açıklığa kavuşturulup analiz edilecek.

Komisyonun başkanlığını, Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar Girişimi (GERB) ve Demokratik Güçler Birliği (SDS) partilerinin oluşturduğu GERB-SDS koalisyonundan Jetso Donçev Stankov yürütecek.

Komisyon, 240 üyeli parlamentoda 34 ret oyuna karşı 171 lehte oyla kabul edilirken öneriyi veren BSP dışında GERB-SDS, Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) koalisyonu, Böyle Bir Halk Var (İTN) ve Yeniden Doğuş (Vızrajdane) partileri tarafından desteklendi. Bulgaristan'da Türklerin partisi olarak bilinen Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin tüm milletvekilleri ret oyu verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.