SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan'da koalisyon hükumeti kurulacak

Bulgaristan, 2 Nisan'da yapılan erken genel seçimlerin ardından, rakip ittifaklar ile koalisyon hükumeti kurma konusunda anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan'da koalisyon hükumeti kurulacak

Siyasi krizin sürdüğü Bulgaristan'da Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) ve Demokratik Güçler Birliği (UDF) ittifakı, Değişime Devam Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakı ile ülkedeki siyasi krizi sonlandırmak için anlaştı. Bu kapsamda rakip GERB ve UDF ile PP-DB ittifakları koalisyon hükumeti kurma konusunda mutabakat sağladı.

BAKANLAR DEĞİŞİMLİ OLARAK GÖREV YAPACAK

Kurulması planlanan koalisyon hükumetinde, PP-DB Partisinin adayı Nikolay Denkov ile GERB'in adayı eski Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi Mariya Gabriel'in 9'ar ay süreyle başbakanlık yapılması konusunda uzlaşmaya varıldı. Hükumetin kurulmasının ardından başbakanlık koltuğuna oturacak ilk ismin Bulgaristan'ın eski eğitim bakanı Denkov olduğu bildirildi. Ayrıca Gabriel'in de başbakan yardımcılığı ve dışişleri bakanlığı görevlerini üstleneceği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 15 Mayıs'ta hükumeti kurma görevini Mariya Gabriel'e vermişti. Ülkeyi 2021'e dek 12 yıl yöneten eski başbakanlardan Boyko Borisov’un lideri olduğu GERB partisinin adayı Gabriel, AB Komisyonu üyeliği görevinden de istifa etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.