SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan'da erken seçim heyecanı

Bulgaristan'da halk, erken seçim için son iki yılda beşinci kez sandık başına gidiyor. Ülkede, bugün erken parlamento seçimi için oy kullanma işlemi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2023 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan'da erken seçim heyecanı

Bulgaristan'da hükumetin bir türlü kurulamaması nedeniyle parlamento seçimi yenilendi. Seçimlerin yenilenmesi kararının ardından, bugün halk sandık başına gitti. Oy verme işlemi için, Türkiye dahil 62 ülkede 738 sandık kuruldu.

TÜRKİYE'DE 24 İLDE 162 SANDIKTA OY KULLANILIYOR

Merkez Seçim Komisyonu (ZİK) Bulgaristan diasporasının en çok yaşadığı Türkiye'de 162, Birleşik Krallık'ta 118, Almanya'da 74, İspanya'da 64 ve ABD'de 56 sandık açtı. Bulgaristan'daki seçimler için Türkiye'de 24 ilde 700 bine yakın çifte vatandaş oy kullanacak.

Bulgaristan içinde ve dışında kayıtlı yaklaşık 6 milyon 600 bin seçmenin oy kullanacağı seçimde, 240 üyeli parlamento için 21 parti ve koalisyon aday çıkardı.

BULGARİSTAN'DA TÜRKLERİN SİYASİ TEMSİLİ SORUNU

 Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Genel Başkanı Rafet Ulutürk, İHA'ya verdiği demeçte Bulgaristan Türklerinin seçimden adeta yorulduğunu ve siyasi krizin süreceğini söyledi. Ulutürk şu ifadeleri kullandı:

"2021'den bu yana 5. seçimi yapacağız. Fakat Bulgaristan'da 30 yıldır maalesef bizim Bulgaristan Türklerinin şartları değişmedi. Hala aynı yerde saymaya devam ediyoruz. Herhalde Bulgaristan bu gidişle özellikle önümüzde 6 ay sonra olacak yerel seçimler bu yerel seçimlerle birlikte tekrar genel seçimler olur. İki seçim bir arada olursa o zaman artık Bulgaristan gerçek manada sahibini bulur diye düşünüyoruz. Bulgaristan'ın geleceği artık var olma yok olma seçim olacak diye düşünüyoruz"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.