SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan, 2 Nisan'da erken seçim için yeniden sandık başına gidiyor

Bulgaristan'da halk, son 2 yılda erken seçim için beşinci kez sandık başına gidecek. Ülkede, 2 Nisan 2023 tarihi Pazar günü erken parlamento seçimi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan, 2 Nisan'da erken seçim için yeniden sandık başına gidiyor

Bulgaristan'da devam eden hükumet krizi nedeniyle ülkede yeniden erken parlamento seçimi yapılacak. Vatandaşlar, 2 Nisan 2023'te sandık başına gidecek. Son iki yılda 5. kez sandık başına geçecek olan Bulgaristan'da erken seçim için Türkiye dahil 62 ülkede 738 sandık kurulacak.

TÜRKİYE'DE 24 İLDE 162 SANDIK KURULACAK 

Merkez Seçim Komisyonu (ZİK) Bulgaristan diasporasının en çok yaşadığı Türkiye'de 162, İngiltere'de 118, Almanya'da 74, İspanya'da 64 ve ABD'de 56 sandık kurulacağını belirtti. Bulgaristan'daki seçimler için Türkiye'de 24 ilde 700 bine yakın çifte vatandaş oy kullanacak. 

BULGARİSTAN'IN GELECEĞİNİN VAR OLMA YOK OLMA SEÇİMİ

 Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Genel Başkanı Rafet Ulutürk, İHA'ya verdiği demeçte Bulgaristan Türklerinin seçimden adeta yorulduğunu ve siyasi krizin süreceğini söyledi. Ulutürk şu ifadeleri kullandı:

"2021'den bu yana 5. seçimi yapacağız. Fakat Bulgaristan'da 30 yıldır maalesef bizim Bulgaristan Türklerinin şartları değişmedi. Hala aynı yerde saymaya devam ediyoruz. Herhalde Bulgaristan bu gidişle özellikle önümüzde 6 ay sonra olacak yerel seçimler bu yerel seçimlerle birlikte tekrar genel seçimler olur. İki seçim bir arada olursa o zaman artık Bulgaristan gerçek manada sahibini bulur diye düşünüyoruz. Bulgaristan'ın geleceği artık var olma yok olma seçim olacak diye düşünüyoruz"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.