SON DAKİKA
Hava Durumu

Bosnalı öğrencilerden depremzede çocuklara moral mektupları

Bosna Hersek'te Türkçe eğitim gören öğrenciler, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen çocuklara "Geçmiş olsun Türkiyem" yazılı moral mektupları gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bosnalı öğrencilerden depremzede çocuklara moral mektupları

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 45 bini geçti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen felaketin ardından Türk dünyası başta olmak üzere 70'ten fazla ülke depremzedelerin yardımına koştu. İnsani yardımlara devam eden ülkeler, afetzedelere moral vermeye devam ediyor.

"GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM"

Bu çerçevede Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Yunus Emre Enstitüsü tarafından başlatılan Türkçe eğitim programı kapsamında ders alan öğrenciler, depremden etkilenen çocuklar için resimler çizdi. Boşnak öğrenciler, akranlarına moral olması amacıyla "Başınız sağ olsun, dualarımız sizinle", "Geçmiş olsun Türkiyem", "Kardeşlerimiz yanınızdayız" ifadelerinin yazılı olduğu kağıtlara Türkiye ve Bosna Hersek bayrakları çizdi. 

"FAY KIRIKLARI CAN KIRIKLARIMIZ OLDU"

Depremzede çocuklara gönderilecek mektuplardan birinde, "Kardeş Türkiye, deprem sizin topraklarınızda yaşansa da burada bizleri derinden sarstı. Fay kırıkları, can kırıklarımız gibi oldu. Tüm yaraların tez zamanda sarılması dileğiyle geçmiş olsun" ifadeleri dikkat çekti.

MEKTUPLAR DEPREM BÖLGELERİNE İLETİLECEK

Öte yandan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Bosna Hersek'in insani ve nakdi yardımlara devam edeceğini vurguladı. Boşnak öğrencilerin ailelerinden aldığı harçlıkları Türkiye'ye gönderdiğini belirten Yaman, "Türkçe öğrenen öğrencilerimiz Türkiye'deki bu depremden etkilenen kardeşleri, arkadaşları için de güzel kartlar, mektuplar hazırlayarak bize ilettiler. Biz de bunları inşallah deprem bölgelerine ileterek oradaki çocukların bu üzüntülerini bir nebze olsun hafifletmeyi ümit ediyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.