SON DAKİKA
Hava Durumu

Bölgesel çatışmaları körükleyen İran'dan geri adım!

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in imtiyaz sahibi olduğu İran Keyhan Gazetesi, kritik bir haber yayımladı. İran Keyhan Gazetesi, "İran hiçbir halk için başkaları ile savaşa girmez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bölgesel çatışmaları körükleyen İran'dan geri adım!

İran, söylemleriyle bir yandan Ortadoğu'daki krizi körüklerken diğer yandan çatışmadan kaçıyor. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 25. gününe girerken sürecin öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalarla bölgedeki gergin ortamı körükleyen İran'ın, doğrudan sahneye neden çıkmadığı merak konusu olmuştu. İmtiyaz sahipliğini İran lideri Ayetullah Hamaney’in yaptığı Keyhan Gazetesi'nde bu hususta dikkat çeken bir habere imza attı. Gazetede, "İran hiçbir ulus adına savaşa girmez ve bu strateji şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin Batı Asya bölgesinde İran'a karşı çeşitli senaryolarını etkisiz hale getirdi" ifadeleri yer aldı.

"İRAN, BAŞKALARI ADINA SAVAŞMAZ"

Bölgesel krizlerin en önemli aktörleri içinde yer alan İran'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara askerî müdahalede bulunup bulunmayacağının tartışıldığı sıcak gündemde, Ayetullah Hamaney’in sahibi olduğu gazete; "İslam devriminin söylemi milletlerin uyanışı ve güçlenmesine dayanmaktadır ve elbette özgür olma iradesine sahip her mazlum milleti destekler ve güçlendirir, ancak onun yerine savaşa girmez. Hangi ulus olursa olsun, tam olarak bu strateji Amerika'nın bugüne kadarki çeşitli senaryolarını etkisiz hale getirmiştir." cümleleri ile çıktı.

İRAN HAMAS'IN POLİTİK DESTEKÇİSİ!

7 Ekim 2023 tarihinde Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları İsrail'e saldırmış ve İsrail ordusu da bunun üzerine Gazze'ye yönelik yoğun hava saldırılarına başlamıştı. Bölgede çatışmalar aralıksız olarak bugüne kadar devam ederken; İran çatışmaların başladığı ilk anlar itibariyle Hamas'ın eylemlerini desteklediğini açıklamıştı. Ayetullah Ali Hamaney, çatışmanın ilk günlerinde, "Bu felaketin sorumlusu Siyonist rejimin kendi eylemleridir. Siyonist rejime saldırıyı planlayanların ellerinden öpüyoruz. Biz elbette Filistin’i ve mücadelelerini destekliyoruz" cümleleriyle Tahran'ın pozisyonlarını açıklamıştı.

İRAN, RUSYA'NIN UKRAYNA’DAKİ SAVAS SUÇLARININ ORTAĞI!

İran, Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekün işgal girişimi ve saldırılara en büyük desteği vermişti. Savaşın başından bu yana Rusya'nın savaş suçları ve katliamlarının en büyük destekçisi olan İran, Moskova'ya sağladığı Şahid tipi Kamikaze SİHA'arı sayesinde Ukrayna'daki savaş suçlarının ortağı oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.