SON DAKİKA
Hava Durumu

BM, Rusya'nın Ukrayna'da sivillere yönelik füze saldırılarını kınadı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna şehir ve kasabalarına yönelik İHA ve füze saldırılarını şiddetle kınadığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2023 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM, Rusya'nın Ukrayna'da sivillere yönelik füze saldırılarını kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcülük Ofisi, Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya'nın Ukrayna şehir ve kasabalarına yönelik insansız hava araçları (İHA) ve füze saldırılarını şiddetle kınadığına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

"SALDIRILAR ULUSLARARASI İNSANCIL HUKUKU İHLAL ETMEKTEDİR"

29 Aralık 2023 tarihinde yapılan açıklamada saldırıların, siviller ve sivil altyapılarını da hedef aldığı aktarılırken; en az 24 sivilin öldürüldüğü ve 134'ten fazla kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırıların acilen sonlandırılması istenen açıklamada, "Genel Sekreter, Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna'nın şehir ve kasabalarına gece boyunca düzenlenen ve sivil ve kritik altyapıyı hedef alan geniş çaplı füze ve insansız hava aracı saldırısını en güçlü ifadelerle kınamaktadır." cümlelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca "Sivillere ve sivil altyapıya yönelik saldırılar uluslararası insancıl hukuku ihlal etmektedir, kabul edilemez ve derhal sona erdirilmelidir." ifadesi yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.