SON DAKİKA
Hava Durumu

Blinken, NATO-Ukrayna Konseyi'nin dışişleri bakanları toplantısına katılacak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın 27-29 Kasım 2023 tarihleri arasında Brüksel'de düzenlenecek olan NATO-Ukrayna Konseyi'nin dışişleri bakanları toplantısına katılacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Blinken, NATO-Ukrayna Konseyi'nin dışişleri bakanları toplantısına katılacak

NATO üyesi 31 ülke, 27-29 Kasım 2023 tarihleri arasında Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak olan Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak. Buna bağlı olarak ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO-Ukrayna Konseyi'nin dışişleri bakanları düzeeyindeki toplantısına katılacağı duyuruldu. 

BLİNKEN, NATI-UKRAYNA KONSEYİ'NİN DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISINA KATILACAK

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, NATO-Ukrayna Konseyi'nin ilk dışişleri bakanları toplantısı da dahil olmak üzere NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere 27-29 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Belçika'nın Brüksel kentine gidecek" ifadeleri kullanıldı. 

Blinken'ın toplantıda, ABD'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik desteğine devam edeceği, NATO'nun Ukrayna'ya bağlılığını, Batı Balkanlar'da demokrasiye ve bölgesel istikrara verdiği desteği vurgulayacağı ve 2024 Washington Zirvesi'nin önceliklerini tartışağı belirtildi. 

ABD UKRAYNA'YA ENERJİ ALT YAPISINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN 500 MİLYON DOLAR TAHSİS EDECEK

Joe Biden idaresindeki ABD, bu hafta Ukrayna'nın enerji alt yapısını güçlendirmek için 500 milyon dolar tahsis edeceğini açıklamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.