SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık, Wagner'i terör örgütü ilan edecek mi?

Birleşik Krallık hükumeti, Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu'nu terör örgütü ilan eden yasa tasarısını parlamentoda değerlendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık, Wagner'i terör örgütü ilan edecek mi?

Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu lideri Yevgeniy Prigojin'in ölümünün ardından Wagner'in suçları ve yasa dışı faaliyetleri de gündem oldu. Birleşik Krallık hükumeti, Ukrayna'ya saldıran Wagner Grubu'nu terör örgütü ilan edecek.

"WAGNER'İN FAALİYETLERİ KÜRESEL GÜVENLİĞE TEHDİTTİR"

Birleşik Krallık Parlamentosunda kabul edilmesi beklenen yasa tasarısıyla birlikte Wagner'in ülkedeki tüm mal varlığına el konulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Suella Braverman, Wagner'in yıkıcı ve vahşi olduğunu vurguladı. Bakan Braverman, “Wagner, Putin Rusyası'nın bir askeri aracı. Afrika ve Ukrayna’daki faaliyetleri küresel güvenliğe bir tehdit. Grubun, istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri yalnızca Kremlin’in siyasi çıkarlarına hizmet ediyor" ifadesini kullandı. 

Kararın kabul edilmesiyle birlikte Wagner'e yardım eden şahıslar 14 yıla kadar hapis veya 5 bin sterline kadar para cezası alacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.