SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'ın gündeminde Zafer Planı var!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Birleşik Krallık’ın Ukrayna'nın Zafer Planı'nı pratikte uygulamak için çalıştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'ın gündeminde Zafer Planı var!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Amiral Sir Tony Radakin ile Rusya'daki askeri hedeflere yönelik operasyon olasılığını ve Zafer Planı'nın uygulanmasını görüştü. Sırskıy "Birleşik Krallık şu anda Zafer Planı'nın pratikte uygulanması kapsamında kendi önerileri üzerinde çalışıyor." dedi.

Radakin, Rus güçleri tarafından işlenen insan hakları ihlalleri ve savaş suçları konusunda endişe duyduklarını belirtti.

Ayrıca Radakin, Ukrayna ile Birleşik Krallık arasındaki temel iş birliği alanlarının askeri teçhizat ve silah tedariki, askeri personelin eğitimi ve yüksek teknoloji silahların kullanım etkinliğinin artırılması olduğuna işaret etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Londra’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti çerçevesinde 10 Ekim 2024 tarihinde Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ile bir araya gelmişti.

Görüşme sırasında Birleşik Krallık hükûmetine özellikle uzun menzilli silahlar olmak üzere sürekli olarak sağladığı savunma desteği için teşekkür eden Zelenskıy, ortakların Rusya topraklarının derinliklerine saldırmak için Ukrayna’ya izin vermesi gerektiğini vurgulamıştı.

ZAFER PLANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın Zafer Planı; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek""Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.