SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık Başbakanından Putin'e çok net ifadeler!

Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaşı kendisinin başlattığı ve istediği zaman bitirebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık Başbakanından Putin'e çok net ifadeler!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'ya yönelik sert çıkışı sonrası, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, Putin'e Ukrayna'daki savaşı kendisinin başlattığını ve istediği zaman sona erdirebileceğini belirtti.

İran'ın Rusya'ya balistik füze gönderdiği şüphelerinin gündeme taşınması ile başlayan füze restleşmesi sertleşiyor. ABD yönetimi, bu hafta içinde Rusya'ya ölümcül silahlar transfer ederek Ukrayna'daki savaşa Moskova lehine destek sağladığı gerekçesiyle İran'a yeni yaptırımlar getirmişti.

Vaşington'un kararı sonrası Fransa, Almanya ve İngiltere de aynı gün İran'a yönelik yaptırım kararı aldı. ,

İran ise bu gelişmeler karşısında ABD'nin yaptırım kararını "ekonomik terörizm" olarak nitelendirdi ve Batı'nın yaptırımlarına tepki gösterme sözü verdi.

PUTİN: NATO İLE SAVAŞ HALİNE GEÇERİZ

ABD ile Birleşik Krallık ayrıca Ukrayna’nın Rusya topraklarını uzun menzilli Batı silahlarıyla vurmasına izin vermek için harekete geçti. Rusya Devlet Başkanı Putin ise konuyla ilgili sessizliğini 12 Eylül'de bozdu ve Ukrayna’nın uzun menzilli silahlarla ülkesinin topraklarına saldırması durumunda NATO ile savaş haline geçeceklerini belirtti.

Putin, söz konusu silahların Rusya topraklarını hedef almasının savaşın “seyrini değiştireceğini” vurgulayarak “NATO ülkeleri, ABD, Avrupa Birliği ülkeleri bu durumda Rusya ile savaş halinde demektir. Karşı karşıya olacağımız tehdide uygun bir karar alırız.” ifadesini kullandı.

Kıyiv kendisine sağlanan uzun menzilli silahları Rusya topraklarındaki askeri hedeflere yönelik kullanmak istiyor. Mevcut protokoller gereği, bu silahların Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna toprakları içindeki Rus hedefleri üzerinde kullanımına izin veriliyor.

STARMER PUTİN'E DOĞRUDAN CEVAP VERDİ

Putin'in sert açıklamasına Batı cephesinden ilk cevap İngiltere Başbakanı Keir Starmer'dan geldi. Başbakan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek üzere Vaşington'a giderken yaptığı konuşmada Putin'e doğrudan cevap verdi ve "Bu çatışmayı Rusya başlattı. Rusya Ukrayna'yı yasa dışı bir şekilde işgal etti. Rusya bu çatışmayı istediği zaman hemen sonlandırabilir. Ukrayna'nın kendini savunma hakkı var." dedi.

KRİTİK GÖRÜŞME

Starmer, 13 Eylül'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşerek Kiev'in Rusya'ya karşı uzun menzilli füze kullanmasına izin verilip verilmeyeceğini görüşmek üzere Vaşington'da.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.