SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık: Avrupa Ukrayna'ya yönelik desteğinde hız kazanmalı

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Avrupa'nın Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya verdiği desteğin hız kazanması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık: Avrupa Ukrayna'ya yönelik desteğinde hız kazanmalı

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Ukrayna'nın Rus saldırılarına karşı verdiği mücadelenin Avrupa'nın destekleriyle güçleneceğine işaret etti. BBC'de yayınlanan bir programda konuşan Bakan Shapps, Birleşik Krallık hükumetinin 2.5 milyar sterlinlik destek paketi açıkladığını ve artık tüm Avrupa'nın maddi ve askeri destek konusunda hız kazanması gerektiğini vurguladı. 

"AVRUPA, UKRAYNA'YA DESTEK KONUSUNDA HIZ KAZANMALI"

Shapps konuşmasında, "Avrupa'nın harekete geçmesi ve Ukrayna'nın kendini savunmaya devam edebilmesini sağlamak için üzerine düşeni yapması gerekiyor. Birleşik Krallık diğer tüm şeylerde olduğu gibi yine 2.5 milyar sterlinlik bir paketle, bir güvenlik anlaşmasıyla, Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve Ukrayna ile bir işbirliği anlaşmasıyla öncülük etti. Artık sadece ABD'nin değil, Avrupa'nın da adım atması ve Ukrayna'nın kendini savunmaya devam edebilmesi için üzerlerine düşeni yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

"PUTİN GİBİ ZORBALARIN UMUTLARI BOŞA ÇIKTI"

Ayrıca Shapps sosyal medya platformundaki bir paylaşımında, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik desteğin iki katına çıktığını belirterek, "Birden fazla kriz nedeniyle dikkatimizin dağılabileceğine safça inanan Putin (Rusya Devlet Başkanı (Vladimir) gibi zorbaların umutlarını boşa çıkardık. Birleşik Krallık, ihtiyaç duyduğumuz her yerde harekete geçebilir ve hareket edecektir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.