SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir ülkeden daha Ukrayna'ya yardım paketi duyuruldu

Danimarka Savunma Bakanlığı, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya göndereceği 783 Danimarka kron tutarındaki 20'nci yardım paketini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bir ülkeden daha Ukrayna'ya yardım paketi duyuruldu

Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın topyekûn saldırılarına karşı güçlü bir direniş gösteren Ukrayna, müttefik ülkelerden biri olan Danimarka'dan destek aldı. Bu bağlamda Danimarka hükûmeti 783 milyon Danimarka kronu (yaklaşık 115,8 milyon dolar) tutarındaki yardım paketini duyurdu. 

DANİMARKA UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Danimarka Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada yardım paketinin savunma sanayi alanında ve uluslararası ortaklar aracılığıyla teçhizat alımında kullanılacağı ifade edildi. Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, "Putin, Ukraynalılara yönelik vahşi ve kanlı saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Danimarka'nın Ukrayna'ya kendilerini savunabilmeleri için destek vermeye devam etmesi çok önemli. Bu yirminci askeri destek paketi, Ukrayna'nın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulmuş olup bu paketin yapılması zorunludur. Ukrayna'yı hem kısa vadede hem de gelecek yıllarda destekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

Ukrayna'ya 20'nci kez yardım paketi gönderen hükûmetin Danimarka Parlamentosu Finans Komitesi tarafından onay beklediği ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.