SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden iddialarından sonra gözler Trump'a çevrildi!

ABD'de kasım ayında gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinin adayı Donald Trump, dün akşam yaptığı konuşmada başkan olduğu takdirde Ukrayna ve Gazze'deki savaşı sona erdireceğini, çoğu Rusya'da kalan ABD'li rehinlerin serbest bırakılacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden iddialarından sonra gözler Trump'a çevrildi!

ABD Başkanı Joe Biden'ın kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden çekileceğine yönelik iddialardan sonra dünya kamuoyu gözlerini ABD eski Başkanı Donald Trump'a çevirdi. Başkanlık seçimlerine aday olarak katılan 78 yaşındaki Trump'ın 18 Temmuz 2024 tarihli konuşmaları ise gündeme oturdu. Başkan olma olasılığını değerlendirirken dünyadaki güncel ve küresel gelişmeleri ele alan Trump, Ukrayna hakkında da açıklamalarda bulundu. 

TRUMP DESTEKÇİLERİ KULAKLARINI SARGILADI

Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde konuşma yapan Trump, geçen hafta kendisine düzenlenen suikast girişimini anlattı. Kulağındaki sargıyla dikkatleri üzerine toplayan Trump'ın destekçileri de aynı sargıyla konuşmasını dinledi.

A combination image shows Republican presidential nominee and former US President Donald Trump with a bandaged ear after he was injured in an assassination attempt, and supporters and attendees wearing bandages over their ears in tribute to Trump during the Republican National Convention

TRUMP UKRAYNA VE GAZZE'DEKİ SAVAŞI SONA ERDİRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Trump dünyanın, 3. Dünya Savaşı'nın eşiğinde olduğunu vurguladığı konuşmasında Soğuk Savaş döneminden kalma bir füze savunma planını yeniden canlandıracağına dair söz verdi. 

"Savaş şu anda Avrupa ve Orta Doğu'da sürüyor. Bu yönetim, sorunları çözmeye yaklaşamaz bile" diyen Trump, Ukrayna ve Gazze'deki saldırılara işaret etti. Rusya, Çin ve Rus yanlısı Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın kendisinden korktuğunu ifade eden Trump, savaşı sona erdireceğini ifadelerine ekledi. 

Ayrıca çoğu Rusya'da bulunan ABD'li rehinlerin serbest bırakılacağını aktaran Cumhuriyetçi aday, Ukrayna ve Gazze'de süren savaşı sonlandıracağını dile getirdi.

Donald Trump on stage with members of his family and other allies

"ÇOK SAYIDA NÜKLEER SİLAHA SAHİP BİRİYLE ANLAŞMAK GÜZEL"

Öte yandan Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-Un ile iyi geçindiğini söyleyen başkan adayı Trump, "Çok sayıda nükleer silaha sahip biriyle anlaşmak güzel." diyerek, Kim'in kendisini özlediğini iddia etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.