SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden'dan "Bağımsızlık Günü" açıklaması: Ukrayna'ya yeni yardım paketi!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Bağımsızlık Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Kıyiv'e gönderilecek yeni yardım paketini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 01:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 02:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden'dan "Bağımsızlık Günü" açıklaması: Ukrayna'ya yeni yardım paketi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 23 Ağustos 2024 tarihinde önemli açıklamalarda bulundu.

24 Ağustos Ukrayna Bağımszılık Günü'ne saatler kala yaptığı açıklamada Biden, Ukrayna'ya yönelik yeni yardım paketini duyurdu.

"RUSYA'NIN KARŞISINDA BOYUN EĞMEDİLER"

Beyaz Saray resmî internet sayfası aracılığıyla paylaşılan açıklamada ABD Başkanı, "Yarın Ukrayna halkı Bağımsızlık Günü'nü kutlarken şunu açıkça ifade edelim: Rusya'nın anlamsız savaşı başladığında Ukrayna özgür bir ülkeydi. Bugün de hâlâ özgür bir ülkedir. Ve bu savaş Ukrayna'nın özgür, egemen ve bağımsız bir ülke olarak kalmasıyla sona erecektir." ifadelerine yer verdi.

Amerika'nın Ukrayna halkına olan sarsılmaz desteğini ifade etmek üzere Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile görüştüğünü belirten Joe Biden, "İki buçuk yıl boyunca, Rus güçlerinin savaşın ilk günlerinde ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri almak da dahil olmak üzere, Rusya'nın acımasız saldırılarını püskürttüler. Rusya'nın iğrenç savaş suçları ve zulümleri karşısında boyun eğmediler. Ve her geçen gün, bağımsızlık da dahil olmak üzere, her iki ulusun ve dünyanın dört bir yanındaki insanları birleştiren değerleri savundular." dedi.

ABD'DEN RUSYA'YA YENİ YAPTIRIM

"İşte bu nedenle bugün Ukrayna için yeni bir askerî yardım paketi açıklayacağımız için gurur duyuyorum." diyen Biden, yardım paketinin; Ukrayna'nın kritik altyapısını korumak için hava savunma füzeleri, Rusya'nın savaş alanında gelişen taktiklerine karşı savunma için karşı İHA ekipmanı ile zırh önleyici füzeler ve cephedeki askerler ve onları koruyan mobil roket sistemleri için mühimmat içerdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden ayrıca, "Rusya'yı saldırganlığından sorumlu tutma kararlılığımızın bir parçası olarak bugün Rusya'nın yasadışı savaşını mümkün kılan yaklaşık 400 kurum ve kişiye yeni yaptırımlar uyguluyoruz." açıklamasında bulundu.

"UKRAYNA'NIN BAĞIMSIZ HALKI KAZANACAK"

Biden, ABD'nin müttefik ve ortaklarının son birkaç ay içinde Ukrayna'yı desteklemek için F-16 savaş uçaklarının transferinden, önümüzdeki yıl içinde yüzlerce hava savunma avcı uçağı teslim etme taahhüdüne ve Ulusal Güvenlik Yasası'nın kabul edilmesinin ardından cephe hatlarına güvenlik yardımının hızla artırılmasına kadar “bir dizi tarihi adım” attığını da sözlerine ekledi.

Temmuz ayında Ukrayna ile İkili Güvenlik Anlaşmaları imzalayan 20 ülkeyi bir araya getirerek Ukrayna Paktı'nı oluşturduğunu; bunun Ukrayna'nın şimdi ve gelecekte kendini savunma kabiliyetini güçlendireceğini kaydeden Biden, ABD'nin G7 ile birlikte, Rusya'nın neden olduğu zararı ödemesi için dondurulmuş Rus devlet varlıklarının kârlarıyla desteklenen 50 milyar dolarlık kredi vererek benzeri görülmemiş bir adım attığını söyledi.

Joe Biden açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi:

Hiç kuşkunuz olmasın: Rusya bu çatışmada galip gelemeyecektir. Ukrayna'nın bağımsız halkı kazanacak ve ABD, Müttefiklerimiz ve ortaklarımız her adımda onların yanında olmaya devam edecektir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.