SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden adaylıktan çekilerek Harris'e desteğini açıkladı!

ABD Başkanı ve Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden, adaylıktan çekildiğini ve başkan adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek verdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden adaylıktan çekilerek Harris'e desteğini açıkladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Partinin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Biden, yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” dedi. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. 

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı olan Donald Trump ile haziran ayında gerçekleşen açık oturumdaki kötü performansının ardından adaylığı tartışma konusu haline gelen ABD Başkanı Joe Biden yayımladığı bir mektupla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Başkan Biden, seçime 4 ay kala yayımladığı mektupta Başkan olarak hizmet etmenin hayatının en büyük onuru olduğunu söyledi.

"PARTİMİN VE ÜLKENİN YARARINA OLACAK"

Biden mektupta şu ifadeleri kullandı: 

Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, görevimden ayrılmamın ve görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkenin yararına olacağına inanıyorum.

Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in “olağanüstü bir ortak” olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

Biden, “Bu hafta içinde kararımla ilgili olarak ulusa daha ayrıntılı bir şekilde sesleneceğim" ifadelerini kullandı.

Biden geçen hafta Kovid-19 teşhisi konulduktan sonra memleketi Delaware eyaletinde dinlenmeye çekilmiş, ancak "gelecek hafta seçim kampanyasına geri dönmeyi sabırsızlıkla beklediğini" söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.