SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktar TB3 SİHA ilk kez sergilenecek!

Türk hava savunma şirketi BAYKAR şirketinin yeni üretimi Bayraktar TB3 SİHA, ilk kez 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında TEKNOFEST'te halka açık olarak sergilenecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayraktar TB3 SİHA ilk kez sergilenecek!

Başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji, İHA (İnsansız Hava Aracı) ve SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) üretmeye devam ediyor. Türk dünyası devletleri başta olmak üzere özellikle 2022 senesinde Ukayna'da Rus saldırılarına karşı sıkllıkla kullanılan Bayraktar TB2 göz dolduruyor. 

BAYRAKTAR TB3 İLK KEZ 27 NİSAN-1 MAYIS'TA SERGİLENECEK

BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yeni üretim Bayraktar TB3 SİHA'nın çıktığını duyurdu. Tanıtımı yapılacak olan Bayraktar TB3 SİHA'nın ilk kez halka açık bir şekilde İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST'te 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında sergilenecek. 

BAYKAR Teknoloji tarafından yapılan açıklamada, Bayraktar TB3'ün bu yıl test uçuşlarına başlayacağı ifade edildi. Dünyadaki, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip ilk silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3, görüş hattı ötesi haberleşmeye sahip olduğu için çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek.

BAYKAR'ın üretimlerinden, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, 30 Ağustos 2022 tarihinde ilk olarak TEKNOFEST Karadeniz’de halka açık sergilenmişti. Bayraktar KIZILELMA daha sonra 14 Aralık 2022’de ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

Image

Image

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.