SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Akar: Son 2.5 ayda 306 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da deprem bölgesini ziyaret ederek, çalışmaları takip etti. Bakan Akar, Türkiye'de son 2.5 ayda 306 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Akar: Son 2.5 ayda 306 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 19 Mart 2023 tarihinde 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkımın en yüksek olduğu bölgelerden Hatay'da incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada terörle mücadele ve Türkiye'nin deprem felaketi ile mücadelesine ilişkin değerlendirme yaptı. Bakan Akar, son 2.5 ayda 306 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Akar, "Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarını yerde bırakmadık, onların kıymetli ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam ediyoruz" dedi.

HULUSİ AKAR VE BERABERİNDEKİ HEYET HATAY'DA

Bakan Hulusi Akar, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile incelemelerde bulundu ve faaliyetleri takip etti.

Ayrıca, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar, şehit aileleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Talepleri not alan Akar, bunların karşılanmasına yönelik talimat verdi. Akar, Milli Savunma Bakanlığının, devletin konteyner ve çadır üretimi konusunda tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getirdi.

Bakan Akar, konteynerlerin belli bir plan dahilinde depremlerin vurduğu 11 ilde dağıtımının devam edeceğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.